Headerbild

Vintercupen 2012-2013 del 1 26 november

2012-11-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nu är det dags att anmäla sig till del 1 av Vintercupen 2012-2013. Informationen är uppdaterad med instruktioner om övningen.

Alla är välkomna att delta i tredje årgång 3 av Vintercupen i Matfors. Första tillfället är måndagen den 26 november och samlingen är vid Uvarnas klubbstuga 18:30.

 

Den första gången så kommer det att bli löpning  flera varv på samma bana. Utmaningen är att hålla koll på en vart på nedanstående karta man springer och vid varje varvning stämpla vid rätta kontrollerna. Tidstillägg (eller poängavdrag) kommer att delas ut för varje felstämplad kontroll.

 tumgreppet

Alla detaljer kring handikappsystemet för årets Vintercup är inte klar, men systemet kommer att bestå av 3 parametrar: Ålder, Löpstyrka och Ol-teknik.

 

Datum: 2012-11-26

Tid: 18:30

Plats: Uvarnas klubbstuga

Utrustning: Sportident, ev pannlampa (banan kommer att ha gatubelysning till största delen), Reflexväst

Banor: Det kommer att finnas två olika banlängder (ca 2-2,5 km och ca 4,5-5 km).

Anmälan: Via anmälningsformuläret, senast lördag 24 november

Info: Thomas Engberg

Övrigt: Inställt vid -15 grader eller lägre.

 

Instruktioner:

Övningen går ut på att följa med på VirrVarr-kartan med tummen och komma ihåg vilka kontroller som passeras.

Varje deltagare får två kartor på samma papper, en VirrVarr-karta och en verklig karta. På den verkliga kartan är en runda markerad som skall springas medsols. På några ställen utmed den verkliga banan finns skyltar med texten Höger, Vänster eller Rakt fram. Vid dessa skyltar skall deltagaren EJ svänga i verkligheten utan bara på sin VirrVarr-karta.

På VirrVarr-kartan finns start, mål och flera kontroller markerade. När deltagaren börjar springa den verkliga rundan så är man vid starten på VirrVarr-kartan i den riktning som pilen visar. Varje skylt som passeras i verkligheten bestämmer åt vilket håll man skall svänga i nästa korsning på VirrVarr-kartan.

När man kommer tillbaka till start i verkligheten så skall deltagaren komma ihåg vilka kontroller som passerats på VirrVarr-kartan under varvet och stämpla vid dessa. Om man inte kommit till målet på VirrVarr-kartan så springer deltagaren ett varv till i verkligheten och fortsätter följa med på VirrVarr-kartan. Tänk på att man då startar från det ställe man var efter föregående varv. Till slut så kommer man fram till målsymbolen på VirrVarr-kartan och då är man klar.

 

Hjärtligt välkomna

Adress

VK Uvarna - Orientering c/o Thomas Engberg Helmer Osslundsv 6 864 32 Matfors

Kontakt

Tel: +46706610343 (Ordf.) E-post: vkuvarna@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in