Headerbild

2012-2013

Alla datum nedan är preliminära tills inbjudan kommit för respektive delmoment.

 

Information om tidigare år finns om ni klickar på 2010-2011 eller 2011-2012.

 

Vid de flesta delar så kommer sportident att användas. Köldgränsen är satt till -15 grader. Information om temperaturen i Matfors kan hämtas från Sundsvall Energi eller temperaturen.nu. Om en del blir inställd så meddelas det senast kl 14 på tävlingsdagen via hemsidan (uppdaterad nyhet). I första hand så kommer reservdatum att läggas till på slutet av säsongen (följden blir lite tätare mellan deltävlingarna under mars och april)

 

Här hittar du Anmälningsformuläret som används till alla deltävlingar.

 

Del 1 VirrVarr, Måndag 26 november 2012

Rundbana där det gällde att hålla tummen på rätt plats. 31 personer deltog i denna övning (nytt rekord) med nollgradig temperatur i luften. Vi hade också besök av Dagbladet som skrev en artikel och tog lite kort. Tävlingsområdet var mellan Parallellvägen, Åkerstavägen, Bällstavägen och Bergvägen.

Resultat

Banor

 

 

Del 2 Poäng, Måndag 10 december 2012

Vanlig poängorientering. 12 kontroller uppdelad på 3 kartutsnitt kring Ängom med start och mål på Thulevallen. 21 personer deltog i temperaturen som var ca -10 grader.

Resultat

Banor

 

Del 3 som skulle ha avgjorts Måndagen den 14 januari blev inställt pga kyla.

 

Del 3 Koordinater, Måndag 28 januari 2013

21 löpare klurade ut och letade kontrollerna i centrala Matfors utifrån ett antal kordinater och en karta med ett rutnät på. Temperaturen hölls ca kring -5 efter flera veckor av kallare väder.

Resultat

Banor

 

 

Del 4 Minne, Måndag 11 januari 2013

21 löpare prövade denna kväll sitt kartminne genom att springa en bana och memorera kontroller från en annan karta. Området var kring klubbstugan och centrala Matfors med all stämpling vid klubbstugan. Temperaturen var ca -5 grader med ett lätt snöfall i luften.

Resultat

Banor

 

Del 5 Herre på täppan, Måndag 25 februari 2013

Antal sekunder mellan din egen stämpling och nästa persons stämpling på en kontroll bestämmer hur många poäng som du erhåller. En intensiv tävling under en begränsad tid och på ett begränsat område. 21 personer kom till denna del och genomförde 1114 st stämplingar (dvs ett snitt på ca 53 stämplingar per deltagare) under 29 minuter i 12 kontroller som var uppsatta på snöhögar kring Matfors skola. Antal stämplar som en deltagare gjorde spände mellan 37 och 68. 69 stämplingar gjordes i enheten som besöktes minst gånger och 169 stämplingar gjordes i enheten som besöktes flest gånger. Det var någon minusgrad i luften.

Resultat

Detaljerade resultat

Banor

 

Del 6 Monopol, Måndag 11 mars 2013

23 personer försökte hitta kontroller i optimal ordning för att stega sig fram på spelplanen i rätt antal steg så att den egna poängen blev maximerad. Samling var vid Bällsta förskola och kontroller var utspridda inom Bällsta bostadsområde. Vid insamling av kontrollerna så hoppade 3 rådjur förbli vid #161 (korsningen Havrevägen - Forsvägen).

Resultat

Banor

 

Del 7 Hexaeder, Måndag 25 mars 2013

Vanligt bana på ovanligt formad karta. Här gällde det att hålla koll på kartans sidor så att man inte ramlade över kanten pga att kartan var ihopviken som en kub. Det var individuell start denna kväll och banorna utgick från parkeringen för Matfors sporthall/simhall. 20 stycken trotsade halkan och deltog i denna övning med någon minusgrad i luften.

Resultat

Banor

 

Del 8 Bingo, Måndag 15 april 2013

PÅ en tom karta över ett begränsat område (kring idrottsplatsen brevid skolan) gällde det att leta rätt på 21 kontroller och samla rader på bingobrickan. Återigen var det 21 personer som provade lyckan i Matfors en måndagskväll. Tyvärr så hade senaste dagarnas töväder gjort att löparna sjönk igenom snön ett par decimeter och de som dessutom valde att passera vattenområden blev böta och kalla om fötterna. Gemensam start var det som gällde. Vädret var mycket bra med 10 grader i luften och solsken.

Resultat

Detaljresultat

Banor

 

Del 9 Alfapet, måndag 22 april 2013

Återkomst i skogsmiljö skulle detta ha blivit men då snön inte riktigt smält bort så blev det ängslöpning vid kullen brevid skolan IP. Övningen gick ut på att bilda ord från bokstäver som sitter på kontroller och visas på kartan. Gemensam start tillämpades för de 23 startande som hade ca 8 grader varm, men med en kall vind.

Resultat

Banor

 

Del 10 Finaljakt, Lördag 27 april 2013

Jaktstart kring storjorden med 6 olika banor beroende på ålder, löpstyrka, ol-teknik och subjektiv bedömning. Startordningen bestämdes utifrån de 7 bästa resultaten av tidigare 9 deltävlingar. Det var vanlig orientering som gällde denna gång och de 16 löparna hade 7 grader i luften med en blandning av sol, moln och några regnstänk.

Resultat

Banor

 

 

Handikappsystem

För att alla skall kunna tävla mot alla så finns det ett (komplcerat) handikappsystem. Detta består av 3 parametrar: Ålder, löpstyrka och Ol-teknik. Alla parametrar används dock inte vid alla deltävlingar.

Om det är minsta löptid som räknas i en deltävling så multipliceras de parametrar som används med löptiden.

Om det är mesta poäng som räknas i en deltävling så divideras poängen med parametrarna.

 

Ålder

Tom 12 och From 70

0,9

13 - 19 och 50 - 69

0,95

20 - 49

1,0

 

 

 

 

 

Löpstyrka

Går

0,8

Joggar

0,9

Springer

1,0

 

 

 

 

 

Ol-teknik

Nybörjare

0,8

Medel

0,9

Erfaren

1,0

 

 


Adress

VK Uvarna - Orientering c/o Thomas Engberg Helmer Osslundsv 6 864 32 Matfors

Kontakt

Tel: +46706610343 (Ordf.) E-post: vkuvarna@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in